Recenze

Na vnitřní vlně: Jak neztratit mentální energii

Ráda bych Vám doporučila knihu Na vnitřní vlně: jak neztratit mentální energii. Ideálně se hodí ke studeným podzimním večerům. Na první pohled zaujme svou veselou, přesto velmi jednoduchou obálkou. Máte-li rádi pozitivní psychologii a stává-li se vám, že máte vybité baterky, určitě by tato kniha měla rozšířit řady vaší knihovny.

na vnitřní vlně

Autorkou je mladá psycholožka, hypnoterapeutka, lektorka v oblasti energetické psychoterapie a koučka žijící v Německu Anke Precht.

Nejprve něco málo k obsahu. Dozvíte se o zákonitostech fungování duševní energie. Spisovatelka věří, že jejich znalost nám pomůže zabránit vyhoření. Budeme výkonnější, vyrovnanější a veselejší, což ovlivní i na naše okolí. Během čtení jsem si uvědomila, že s dobrou náladou zvládáme své povinnosti snáz. V druhé kapitole zjistíte, jakými způsoby můžeme hladinu své energie pozvednout. Třetí kapitola nás informuje o tom, jak na sebe jako lidé vzájemně působíme. V dalších kapitolách si vytváříme model svého silového pole a už se naplno pouštíme do změny svého žití. Kniha obsahuje konkrétní návody a postupy na spokojený život… Hlavní myšlenkou této knihy je, že vnitřní energii rozmnožíme tím, že jí více vydáme.

Osobně mi knížka pomohla v tom, že jsem aktivnější a daří se mi udržet si dobrou náladu. Jedná se o zábavné, odpočinkové čtení plné příběhů z praxe a různých úkolů.  Občas se mi tato kniha zdála přehnaně osobní a na můj vkus tam bylo mnoho nepodstatných detailů. Například se nám dostane příležitosti nahlédnout do autorčina nákupního košíku a při vyjmenovávání toho, co obsahuje jejích šest nákupních tašek, nevynechá ani nejmenší drobnost.

Nečekejte rozsáhlé vědecké studie ani zásadní odborné informace, je to spíš odpočinkové čtení, jehož cílem je Vás pozitivně naladit. Studenti psychologie budu možná zklamaní, kniha je totiž určena spíše širší vrstvě čtenářů, u kterých se nepředpokládají větší odborné znalosti. Přesto i oni v ní najdou něco nového.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *