Recenze

Lucidní snění: Naučte se vědomě snít

Pokud se Vám podaří lucidně snít, můžete prožít cokoliv, na co si jen vzpomenete. Získáte nekonečně mnoho možností a z Vaší noci se může stát neskutečný zážitek, který ve Vás zanechá plno pocitů na hodně dlouhou dobu.

Kniha od amerického psychologa, odborníka v oblasti lucidního snění Stephena LaBerge je velmi podrobným, informacemi nabitým, přesto srozumitelně napsaným a velmi čtivým průvodcem lucidním, tedy bdělým, sněním, ve kterém najdete odpovědi na všechny otázky, které by Vás ohledně tohoto tématu mohly napadnout.

Kniha kromě teorie týkající se spánku a lucidního snění obsahuje i rady, jak dosáhnout toho, aby se Vám to povedlo. A věřte mi, lucidní sen je něco, co zkrátka chcete zažít. Nejen proto, že se jedná o nezapomenutelný zážitek, ale i proto, že lucidní sny mohou být velmi prospěšné pro Vaše duševní i tělesné zdraví – jak, to se dozvíte v knize.

Zdroj: Nakladatelství Portál

Mně osobně se podařilo mít lucidní sen ještě předtím, než jsem vůbec věděla, že něco takového existuje. Později jsem se o toto téma začala zajímat více do hloubky, a proto když jsem narazila na tuto knížku, okamžitě mne zaujala a nemohla jsem se dočkat, až se do ní ponořím. A musím říci, že moje očekávání splnila – odnáším si z ní mnoho přínosných informací a mohu ji vřele doporučit. Zatím se mi vždy podařilo lucidně snít jen náhodou, ale doufám, že díky této knize a praktickým tipům se mi toho podaří dosáhnout vědomě.

Na knize se mi líbí, že ji nemusíte číst popořadě, ale můžete si kapitoly číst na přeskáčku podle toho, co Vás zajímá nejvíce – kniha je totiž strukturovaná do víceméně samostatných kapitol. Pokud se rozhodnete číst od začátku, kniha Vás provede od vědeckého výzkumu spánku a snění, přes samotné podrobné vysvětlení významu bdělých snů a jak je můžete využít pro Váš osobní rozvoj až po již zmíněné poznatky z praxe a návody, jak právě Vy můžete dosáhnout schopnosti lucidně snít.

Myslím, že tato knížka je skvělá jak pro úplné nováčky v tématu, tak i pro lidi, kteří lucidně snít již dokáží a pouze si chtějí rozšířit obzory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *