Přijďte se podívat

Pozvánka: Psychologie a Bůh – Krize, neštěstí a duchovní svět

Dovolte nás pozvat na další přednášku z cyklu Psychologie a Bůh, kterou vás provede PhDr. Bohumila Baštecká, Ph.D. Téma této přednášky bude skutečně zajímavé, nese název Krize, neštěstí a duchovní svět.

Přednáška proběhne ve Studentském klubu Celetná (Celetná 20) ve středu 15. 3. 2017 od 19 hodin.

Psychosociální krizová pomoc a spolupráce se zabývá situací člověka, rodin, organizací a obcí po neštěstích (tedy mimořádných či traumatizujících událostech) a připraveností na ně. Neštěstí i štěstí znamená setkat se s náhodou či osudem – každopádně s něčím, co člověk nemůže ovládat. Do tohoto prostoru nepředvídatelnosti míří odnepaměti teologické a filozofické myšlenky a otázky.

PhDr. Bohumila Baštecká, Ph.D.

Klinická psycholožka s praxí v sociální oblasti. V současné době učí psychosociální krizovou pomoc a spolupráci na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Pro organizace se angažuje v supervizi a hodnotovém poradenství, v souvislostech neštěstí se zabývá psychoterapií a terénní krizovou či komunitní prací. Je členkou Psychosociálního intervenčního týmu ČR. Její učebnice Základy klinické psychologie (2001), Klinická psychologie v praxi (2003), Terénní krizová práce (2005) a další jsou právem součástí povinné literatury na oboru Psychologie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *